top
 
 

Pixologic_ZBrush_logo.gifA Pixologic ZBrush nevű szoftvere egy olyan kombinált 2D/3D-s alkalmazás, amelyet eredetileg illusztrációk készítésére fejlesztettek ki.
Erre szolgált e forradalmi eszköz egyik legeredetibb újítása, a pixol bevezetése is. Az "okos pixel" a színén kívül további információkat is tartalmaz: a képponthoz tartozó mélységi (Z) értéket, a felület irányát (normálvektorát) és anyagát is megadja. A pixolok létrehozásához hagyományos festő eszközöket és egyszerû 3D-s tárgyakat, vagy OBJ formátumban beimportálható poligonos modelleket is lehet használni. Az így létrehozott "két és fél dimenziós" képek utólagos szerkesztése egy sor olyan lehetőséget is tartalmaz, ami a hagyományos festő programokban példátlan. Az újonnan a vászonra "lerakott" 3D-s tárgyakat a már meglévő képi elemek közé vagy mögé is illeszthetjük, és a jelenet tetszés szerint világítható be fényekkel és árnyékokkal, amelyekre ráadásul az anyagok is megfelelően reagálnak csillogással, átlátszósággal és hasonló jellemzőkkel. Ráadásul mindez teljesen interaktívan, a megszokott 3D-s programokban elképzelhetetlen sebességgel történik, hiszen sok tízmillió poligon helyett csak a vásznon található pixolokkal kell számolnia a programnak. Ez a megközelítés sokban hasonlít a professzionális kompozitáló alkalmazásokban (pl. Digital Fusion, Shake) összetett fákkal megvalósítható eljárásokhoz, de teljesen automatikusan működik és rendkívül egyszerû a kezelése.
A Pixologic bejelentette, hogy forgalomba hozza a Zbrush 3.12 díjnyertes, 3D-s festő és texturázó szoftverét Mac OS X-re is. Ez az alkalmazás már az Intel alapú Mac számítógépekre van optimalizálva (teljesen Universal Binary).

A Zbrush 3.12-vel a Pixologic tovább demonstrálja elkötelezettségét, hogy a 3D-s programokkal alkotó művészek igényei a film, televízió, játék, vizualizáció és a concept design területén minél inkább egymásra találjanak. Ez egy fontos frissítés a korábbiakhoz képest, mivel a most kibocsátott Zbrush 3.12 számos optimalizálást és támogatást tartalmaz. A frissítés ingyenes minden regisztrált Zbrush felhasználónak amit mostantól letölthetnek. (A Zbrush demo verziója Mac OS X-re csak néhány nap múlva lesz elérhető.)

Név: *
Cég:
Telefonszám: *
Fax:
E-mail: *
Szállítási cím: *
 
Egyéb termékek:
 
Megjegyzés, promo kód:
 
 
 
* A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.


Ezt az oldalt a következő kulcsszavakra keresve találja meg:
Pixology, ZBrush, digitális szobrászat, festés, modellezés, sculpting, painting
Keresés az oldalon
separator

Navigáció
separator

Visszahívást kérek
separator
Telefonszám: *

Név:

Kategória:


A fenti űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy adatait a Leonardo SNS Kft. adatbázisában rögzítse és a későbbiekbnen is felhasználja.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, úgy kérjük telefonon vagy e-mailben keresse cégünket, jelezve adatkezelésre vonatkozó elvárásait.

Facebook
separator

Twitter
separator

 
 
 
Index